Omgeving

Albanchez

In het dorp (300 meter van het huis) is uiteraard alles aanwezig, bakkers, slager, kruidenier, restaurant, bars, dokter, apotheker, enz.. Door de centrale ligging heb je de mogelijkheid vele dagtrips te maken naar de kust, witte dorpjes en steden (zie rubriek praktisch, infoboek)

 

Kust

In het natuurpark Cabo de Gata liggen enkele één van de mooiste stranden van het Europese continent.
Cabo de Gata kent een grote diversiteit aan zand en kiezel stranden, van de langgerekte “bounty-stranden” bij San Jose tot kleine knusse strandjes die alleen via een bergpad bereikbaar zijn.

 

Bezienswaardigheden

Costa Almeria heeft vele culturele bezienswaardigheden met interessante middeleeuwse architectuur in het oude centrum van Almería ,een verrukking om in rond te wandelen. Je hebt ook de mogelijkheid om het Alhambra in Granada, Velez Rubio/Blanco, Saliente te Albox te bezoeken.

 

Natuurparken

De grootste natuurrijkdom van de kust van Almería is het Natuurpark Cabo de Gata (volgens Unesco het mooiste van de middelandse zee), maar ook in het binnenland heb je uitzonderlijke mooie gebieden met verassende contrasten, uiteenlopende landschappen en prachtige natuurgebieden.

 

Activiteiten

Het aanbod van activiteiten en excursies in deze omgeving is uitgebreid, zowel voor jong en oud. Wandelen, paardrijden, quads, mountainbike, duiken, 4x4, golf kun je zeker doen in de omgeving. (zie rubriek praktisch, infoboek)

facebook
Google+
Youtube